Ciastka/batoniki · Na wynos · Pralinki · Przekąska · Wegańskie

Czekoladowe batoniki ze słonecznika

Jakiś czas temu pokazywałam wam przepis na podobne batoniki w „czystej” postaci, dziś przychodzę do was z wersją kakaową, która jest równie pyszna jak ta wcześniejsza..a może nawet lepsza, bo wiecie czekolada 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SKŁADNIKI:

  • 150g daktyli
  • 100g słonecznika
  • łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka inki
  • 1/5 łyżeczki soli
  • 20g mąki kokosowej
  • łyżka nasion chia
  • łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • 1/2 tabliczki czekolady
  • ew. ziarna surowego kakao

Słonecznik zalej wodą i odstaw na około godzinę.
Do misy miksera( o ostrzu S) wrzuć daktyle, słonecznik (po odlaniu wcześniej zwody) oraz pozostałe składniki (oprócz czekolady). Zmiksuj na dość dokładną masę, dorzuć drobno pokrojoną czekoladą.
Przełóż na papier do pieczenia i uformuj prostokątny blok lub formuj okrągłe kuleczki.
Schłodź w lodówce przez kilka godzin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Jedna myśl na temat “Czekoladowe batoniki ze słonecznika

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s