Ciastka/batoniki · Pralinki

Ciasteczkowe pralinki.

 

Jestem wielką fanką tych małych kuleczek(moi znajomi potwierdzą). Są niezwykle proste w zrobieniu, a możliwości na ich zrobienie jest multum. Czasem są one po prostu utylizacją jakiś ścinków ciasta, czy czegoś co już się znudziło. Czasem piekę ciasteczka, czy biszkopty specjalnie dla tych słodkich kulek.

Tu prezentuje wam ich ciasteczkowo-cynamonową wersję. Troszkę już pachnącą świętami, ale jeszcze nie aż tak, ale wystarczy zamienić zwykłe ciasteczka na te korzenne i mamy idealny przepis na święta 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

SKŁADNIKI:

  • 200g ciasteczek z tego przepisu/każde inne kruche maślane ciasteczka
  • 60g kremu herbatnikowego/masła orzechowego
  • 50g mascarpone
  • 3-4 łyżki kremówki

Ciasteczka pokruszyć. Dodać mascarpone, krem oraz kremówkę. Dokładnie wymieszać. Formować średniej wielkości pralinki, obtoczyć w pokruszonych ciasteczkach lub oblać białą czekoladą.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s