Ciastka/batoniki · Pralinki

Czekolada w innym wydaniu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

W zasadzie nie jest to żaden wybitny przepis, o ile w ogóle można nazwać to przepisem. Ot, po prostu 3 składniki (kupne, o zgrozo!!). Nie, nie zrobiłam sama czekolady i nie upiekłam precelków.. no dobra karmel zrobiłam sama 😉
Ale, pamiętajcie balans 🙂 Nie wszystko musi być, bio, eko, bez glutenu, cukru i tłuszczów( czy jeszcze ktoś wierzy, że tłuszcz jest zły, okropny i kategorycznie nie?)

Ale, ale.. wracamy do naszej cudownie słodkiej czekolady. Nie jest to nic skomplikowanego, a wygląda naprawdę bardzo fajnie. Jest to świetny pomysł na jakąś imprezę, lub na mały dodatek do prezentu. Szybki w wykonaniu i cieszący oko 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SKŁADNIKI:

  • tabliczka czekolady
  • garść precelków
  • kilka łyżeczek karmelu

 

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Małe naczynko wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszyć kilka precelków, polać kilkoma łyżkami karmelu, wylać roztopioną czekoladę. Na wierzchu pokruszyć dodatkowe kilka precelków oraz znów polać odrobiną karmelu, lekko docisnąć dłonią/łyżeczką. Schłodzić w lodówce.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s