Dodatek · Wegańskie

Słodki krem z ciecierzycy.

Są na tym świecie rzeczy, które zaskakują swoim smakiem, jak i prostotą wykonania.

Tak było z tym kremem, jako, że chciałam odpocząć od najlepszego i jedynego „karmelu” z daktyli ❤  a lubię mieć w pogotowiu jakiś słodki dodatek/pastę, czy to do placków, czy owsianki. To musiałam wykombinować coś innego, a, że ostatnio znów zaczęła mi się obsesja na punkcie masła orzechowego.. (jakby kiedyś znikła ) to owo coś musiało koniecznie je zawierać. W durszlaku miałam świeżo ugotowaną ciecierzycę do obiadu…. i czemu by nie? Jeszcze jakieś 3-4 lata temu, bym się dziwiła, że ciecierzyca na słodko, że burak, że pomidory w cieście? … tak, teraz to już „normalne”. A więc mikser poszedł w ruch.. i to w zasadzie tyle, szybko, prosto i słodko ^^

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SKŁADNIKI:

  • 100g ugotowanej ciecierzycy
  • 50g masła orzechowego
  • 30-50ml syropu klonowego
  • 1/4 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 1/3 łyżeczki cynamonu

Wszystkie składniki zmiksować razem na gładką masę.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s