Dodatek · Na chleb · Wegańskie

Daktylowy krem orzechowy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Osobiście uważam, że nie ma nic lepszego jak wyjadanie kremu prosto ze słoiczka, bo czasem nie potrzebne jest nic więcej do szczęścia.
Przyznać się komu pozostał nawyk wyjadania kremów palcem prosto ze słoika? albo kto lubi „wyrównywać boki”? 😀

A jak już znudzi wam  się jedzenie go od tak, to znakomicie smakuje w naleśnikach, na plackach,w owsiankach, czy na chrupiącej grzance 🙂

 

 

SKŁADNIKI:

  • 100g daktyli
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • czubata łyżka masła orzechowego
  • szczypta soli
  • cynamon

Daktyle zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na godzinę. Zmiksować z masłem orzechowym, szczyptą soli i cynamonem.
Przechowywać w lodówce 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

2 thoughts on “Daktylowy krem orzechowy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s